De friske grønsager er perfekt til en grøn salat med parmesan eller fetaost

Den grønne friske salat


Skøn og frisk salat
Er du til det friske, er denne salat med asparges, ærter, hasselnødder, tomater og parmesan lige noget for dig.

Salat opskriften er til 4 personer
Dette skal du bruge
1 Romainesalat
200 g grønne asparges
100 g radiser
150 g ærter, gerne nybælgede
10 små tomater efter eget valg
30 g parmesan
30 g hasselnøddekerner groft hakket

Sådan gør du.
Snit romainesalaten
Forvarm ovnen til 180 grader.
Knæk enden af aspargesene og kom dem i et ovnfast fad, dryp dem med lidt olie og krydr med salt og peber.
Bag aspargesene i ovnen i ca 10 min. Tag dem ud af ovnen og halver dem på langs eller skær dem i skiveer.
Skær radiserne i helt tynde skiver. Halver tomaterne
Anret salaten på et fad og fordel asparges, radiser, tomater og ærter ovenpå. Kom  høvlet parmesan og ærter på til sidst.

Citrus-Collagen Dressing
Ingredienser:
1 poser collagen drik
Saft og skal fra 1 økologisk citron
2 spiseskefulde olivenolie eller avocadoolie
1 spiseskefuld honning eller agavesirup
1 teskefuld dijonsennep
Frisk hakket persille (valgfrit) du kan også bruge andre krydderurter
Salt og peber efter smag
1-2 spiseskefulde chiafrø (valgfrit, for ekstra næringsstoffer og en let tykkere tekstur)

Fremgangsmåde
Bland ingedienserne i en skål, kombiner collagen drik, citronsaft og -skal, olivenolie, honning, og dijonsennep. Rør det godt sammen.
Smag til med salt og peber, juster eventuelt med mere honning hvis du ønsker dressingen sødere.

Tilsæt hakket persille og chiafrø, hvis du bruger det. Rør det godt sammen og lad det stå i et par minutter, så chiafrøene kan absorbere noget af væsken og tykne dressingen en smule.
Server straks over din yndlingssalat eller gem den i en lufttæt beholder i køleskabet. Ryst eller rør godt i dressingen før hver anvendelse, da ingredienserne kan separere over tid.
Den kendte tunsalat med en lille opgradering af hvide bønner

Salat med Tun, Tomater, Hvide Bønner og Kapers

Ingredienser:

  • 1 dåse tun i vand eller olie, drænet
  • 200g cherrytomater, halveret
  • 1 dåse hvide bønner, skyllet og drænet
  • 2 spsk kapers, skyllet
  • Friskhakket persille eller basilikum (efter smag)
  • Salt og peber efter smag

Collagen Dressing:

  • Saften fra 1 citron
  • 1-2 poser collagen drik
  • 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 lille fed hakket hvidløg (valgfrit)
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

  1. Salat: I en stor skål kombineres tun, halverede cherrytomater, hvide bønner, kapers og friskhakket persille eller basilikum. Bland godt.

  2. Collagen Dressing: I en separat lille skål kombineres citronsaft, collagen drik, olivenolie, hakket hvidløg (hvis du bruger det), salt og peber. Pisk godt sammen, indtil alt er godt kombineret.

  3. Hæld dressingen over salaten og bland godt.

  4. Smag til med salt og peber og server straks!

Tip: Denne salat kan også suppleres med finthakkede røde løg, oliven eller fetaost for ekstra smag og tekstur.

God fornøjelse! Jeg håber, du vil nyde denne nærende og velsmagende salat.

Prøv en salat med vandkastanjer og avokado samt en lækker collagen dressing


Salat med Vandkastanjer, Avocado og Tomater

Ingredienser:

  • 1 dåse vandkastanjer, drænet og skåret i skiver
  • 2 modne avocadoer, skåret i tern
  • 200g cherrytomater, halveret
  • Friske salatblade (fx romaine, ruccola eller spinat)
  • Friskhakket koriander eller persille (efter smag)
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

  1. Salat: I en stor skål lægges først et lag af de friske salatblade. Ovenpå fordeles skiverne af vandkastanjer, avocado-tern og halverede cherrytomater. Drys med friskhakket koriander eller persille og kom evt. valnøddekerner hen over.

Frisk Citrus-Collagen Dressing

Ingredienser til dressingen:

  • Saft fra 1 stor citron
  • 1-2 poser collagen drik
  • 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 lille skalotteløg, finthakket
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk ahornsirup (eller honning)
  • Et lille fed hakket hvidløg kan udelades
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

  1. I en lille skål eller et glas med tætsluttende låg kombineres citronsaft, collagen drik, olivenolie, finthakket skalotteløg, dijonsennep, ahornsirup/honning, hakket hvidløg, salt og peber.
  2. Pisk ingredienserne godt sammen, indtil de er godt kombineret. Hvis du bruger et glas med låg, kan du også ryste det kraftigt, indtil dressingen er blandet godt.
  3. Smag til og juster krydderierne efter behov.
  4. Hæld dressingen over salaten lige før servering, og rør godt rundt for at kombinere.

Denne collagen citrusdressing vil tilføre en frisk og syrlig smag til din salat, og samtidig drage fordel af de skønhedsfremmende egenskaber ved collagen.


Kun fantasien sætter grænser for hvordan du vil kombinerer din salat. Jeg ønsker dig god fornøjelse